Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Το "Τρένο" ξεκίνησε...

   Εδώ και τρία χρόνια όλοι και όλες μαζί  βιώνουμε την κορύφωση της οικονομικής κρίσης και την βίαιη μεταφορά της στην Κοινωνία και τον Λαό. Η επίθεση κατά των κοινωνικών Δικαιωμάτων, της Ζωής και της Αξιοπέπειάς μας είναι γενικευμένη και η βία της φτωχοποίησης ολοένα και εξαπλώνεται. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούσαμε να μείνουμε αδρανής. Οργανώνουμε ένα Πανελλαδικό δίκτυο Αλληλεγγύης με στόχο την έμπρακτη στήριξη όλων όσων έχουν πληγεί σημαντικά απο τις εφαρμοζόμενες  πολιτικές αλλά και την συλλογική συγκρότηση ''εναλλακτικής πρότασης'' απέναντι σοτυς ''μονόδρομους'' της βίαιης λιτότητας.

   Έτσι λοιπόν, στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό, προχωρήσαμε στην συγκρότηση της πρωτοβουλίας ''Το Τρένο της Αλληλεγγύης''. Από τα μέσα Δεκεμβρίου έως σήμερα έχουμε πραγματοποιήσει μία σειρά παρεμβάσεων, όπως η Χριστουγεννιάτικη εξόρμηση συλλογής γάλατος για οικογένειες της περιοχής μας, στην πλατεία Αγίων Αναργύρων. Πρόσφατα οργανώσαμε την ιδιαίτερα επιτυχημένη παρ'εμβαση μέσω της οποίας ενημερώσαμε την κοινωνλια του Καματερού για την ύπαρξη της Πρωτοβουλίας μαζεύοντας παράλληλα τρόφιμα για τα ευάλωτα νοικοκυριά της πόλης μας, στο σούπερ μάρκετ ''Σκλαβενίτης'' στο Καματερό,  αλλά και για την ενημέρωση των συμπολίτών μας σχετκά με την πρωτοβουλία Αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα, σε συννενόηση με τους συμπολίτες μας, καταγράφουμε τις πιο ευάλωτες οικογένειες και τις ομάδες συμπολιτών μας που χρίζουν άμεσης και έμπρακτης συμπαράστασης ώστε όλοι μαζί να προσέλθουμε σε ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο για την συγκρότηση και άλλων πρωτοβουλιών και εξορμήσεων, για να μην μείνει κανείς μόνος του αυτή τη δύσκολη στιγμή για την κοινωνία και τον Λαό.

   Είμαστε σίγουροι, ότι παρά την ζοφερή πραγματικότητα, από την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας δεν λείπει το δημιουργικό πνεύμα και η διάθεση για προσφορά. Γι'αυτό και περιμένουε από όλους και όλες, τις δημιουργικές σας προτάσεις και παρεμβάσεις, ώστε συλλογικά να σταματήσουμε τον κατήφορο και να οργανώσουμε την αντίσταση που ίσως μας οδηγήσει σε πιο φωτεινά μονοπάτια. Απο αυτό το Blog θα ενημερώνουμε για τις δράσεις και τα νέα μας, για τον καλύτερο συντονισμό ολων μας. 

Το στέκι που μας φιλοξενεί είναι στην Ανάκασα, Παρθενώνος 12 & Διογένους και είναι ανοικτό κάθε Σάββατο 15.00-18.00. Η Συνέλευση της πρωτοβουλίας πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα 19.00-21.00.


ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΑΥΡΙΟ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου