Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Αγαπητοί και Αγαπητές, 

το τριήμερο 21, 22, 23/6/ 2016 με αφορμή την ευρωπαϊκή μέρα μουσικής οργανώνεται στο πεδίο του ΄Αρεως συνάντηση φορέων, ομάδων και προσώπων που έχουν όνειρο οι δημόσιοι χώροι να είναι σε καθημερινή χρήση και απόλαυση από τους πολίτες. Να είναι χώροι που μπορούν να ανταποκριθούν στην ποιότητα ζωής της πόλης, στη δημιουργικότητα, στο παιχνίδι, στη χαλάρωση, στη συνάντηση, στις σχέσεις μας με το χώρο, τη σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους. 

Σε εξαιρετικό φυσικό τοπίο φιλοξενεί μαζί με τις ομάδες των ατόμων τρίτης ηλικίας που κάνουν παρέες τα πρωινά, τους αθλητές που κάνουν προπόνηση όταν έχει ακόμα φως, τους φιλόζωους που άλλοτε με σακουλάκια και άλλοτε όχι πηγαίνουν τα ζώα τους δυο φορές τη μέρα, κάποιες ομάδες πολυπολιτισμικές που παίζουν κρίκετ  και τη χρήση ναρκωτικών, την πορνεία, την κοινωνική ανισότητα, τη φτώχεια, το φόβο, το σκοτάδι μιας κοινωνικής ζωής όταν το φως χάνεται. 

Παραμένοντας στις καλές μας συνήθειες, αυτές που μας θέλουν εκτεθειμένους στο δημόσιο χώρο, στις πλατείες και τους δρόμους συμβάλλουμε ο καθένας και η καθεμιά με δράσεις, συμμετοχή, χαρά, δημιουργικότητα επικοινωνώντας ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι δράσης και άλλα μοντέλα στάσης ζωής. 

Στο τριήμερο αυτό συμβάλλουν πολλοί και πολλές με τις μουσικές τους, τις καλλιτεχνικές / δημιουργικές ανησυχίες τους αλλά και με τον αθλητισμό. 

Το "τρένο της αλληλεγγύης" στους Αγ. Αναργύρους αποφάσισε να συμβάλλει φιλοτεχνώντας "κρεμάστρες καλοσύνης". Ομορφες κρεμάστρες που ο καθένας μπορεί να βάλει στη γειτονιά του προκειμένου να συγκεντρώνονται φαγητά και ρούχα που σε κάποιους περισσεύουν και κάποιοι άλλοι τα έχουν ανάγκη.

Ζητάμε να συγκεντρώσουμε / φτιάξουμε κρεμάστρες που όλοι μαζί θα τις ζωγραφίσουμε το τριήμερο στο Πεδίο του Αρεως και στη συνέχεια θα πάρουν το δρόμο τους.

για το "τρένο της αλληλεγγύης"
Αννα Μακροπούλου

Μάχης Κρήτης 7 ,Πλατεία Αγίων Αναργύρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου